O nama

 

O nama

Vodeća smo tvrtka za proizvodnju i distribuciju hrane u regiji. Svih tih godina profesionalno iskustvo djelatnika tvrtke određivali su isključivo zadovoljni potrošači. Takva je praksa temelj svake proizvodne djelatnosti koja je u matičnom poslovnom okruženju odavno prepoznata kao tradicija dobre kuhinje.

Nikada nismo bili zadovoljni samo ispunjavanjem minimalnih tehničkih i higijenskih uvjeta. Oduvijek samo nadograđujemo i podižemo vlastite standarde te je u svakodnevnici naših djelatnika prepoznata istinska težnja da se educira i uključi u sustav proizvodnje zdrave hrane te stvaranja novih kulinarskih delicija.

Tvrtka trenutno upošljava 30 djelatnika. Naš tim idealno funkcionira kao spoj mladih ljudi i onih iskusniji te tako čine savršeni spoj noviteta i iskustva. Tvrtka funkcionira kroz nekoliko osnovnih odjela koji se međusobno nadopunjuju. Komercijalni odjel najizravnije surađuje s naručiteljem, nudi različita rješenja, precizira narudžbe i koordinira službu dostave hrane i kuhinju kao mjesto proizvodnje. Odjel nabave i skladištenja dijeli odgovornost pribavljanja kvalitetnih namirnica, te njihovog smještaja i čuvanja prije upotrebe u uvjetima koji jamče održavanje te iste kvalitete.

Pripremu hrane termičku obradu, okus hrane i čuvanje uzoraka gotove hrane jamči kuharsko osoblje, a kontrola izlaza provjerava neposredno prije same dostave količine isporuke.

Serviranje u restoranu te posluživanje i aranžiranje na banketima obavljaju profesionalni konobari svjesni kako je upravo vizualna prezentacija uz naravno sam okus prijelomna kod odluke brojnih klijenata.

Povijest

Iznimno dragocjena iskustvo tvrtke leži upravo na tradiciji.  Osječka smo tvrtka  utemeljena još 1962.godine kao DP Prehrana odnosno kao interna kuhinja tadašnje Poljoprivredne škole. Pretvorba i privatizacija društvenog poduzeća Prehrana obavljena je 1992. godine.  Godinama koje slijede osmišljene su i na tržištu potvrđene  dodatne linije usluga te u sklopu tvrtke djelatnosti su se razgranale na catering Bugarin, prenoćište Helena te restoran Prehrana koje djeluju u sklopu tvrtke Nova furca d.o.o. Osijek.

Kapaciteti proizvodnog pogona

Sredinom 2005. godine sagrađena je nova kuhinja površine 250 m2, površina hladne kuhinje 70 m2, a rashladni prostor od 60 m3. Učvršćuje se poslovna pozicija tvrtke, modernizirani su proizvodni pogoni i implementiraju se potpuno novi standardi u proizvodnji. Kako bi se izbjegle poteškoće u radu u kuhinji je ugrađen je dvojni sustav rada: plin i struja.

Suvremeno opremljen proizvodni pogon, sukladno propisima i načelima bolje produktivnosti podijeljen u radne cjeline opremljene i specijalizirane za pojedine segmente posla. Takav raspored omogućuje pregledniju produkciju, veću brzinu, ali i lakši stalni kontroling higijenskih uvjeta u kojima se kreću djelatnici i kroz koje kolaju namirnice.

Proizvodni prostor podijeljen je na:

 • termički blok
 • priprema ribe
 • priprema povrća
 • priprema mesa
 • ostava za kruh i peciva
 • dnevno skladište
 • skladišta namirnica, opreme
 • hladna kuhinja
 • pranje crnog posuđa
 • pranje bijelog posuđa
 • rashladne komore ( povrće i voće, mlijeko, sirevi i mliječni proizvodi, meso)

Higijena

Cjelokupan proces proizvodnje i svi djelatnici pod stalnim su nadzorom Zavoda za javno zdravstvo Osječko – baranjske županije s kojima Nova furca d.o.o. kontinuirano obnavlja ugovor Djelatnici ZZJZ –o provode stalne kontrole higijenskih uvjeta djelatnika i postupaka u proizvodnji, te obavljaju mikrobiološke analize uzoraka proizvedene hrane. Djelatnici Nove furce d.o.o. redovito se podvrgavaju zdravstvenim, sanitarnim i higijensko – epidemiološkim pregledima, a radi predostrožnosti uzorci hrane se čuvaju 24 sata.

Tvrtka ima implementiran HACCAP –a (Hazard Analysys Critical Control Point) – sustav stalne kontrole hrane i namirnica, njihovo skladištenje, pripremu i transport te praćenje visokih higijenskih uvjeta rada u pripremanju hrane.